Zilele Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I”   1 comment

DSC06212 - Copy

În zilele de 10–11 mai 2014 a avut loc ediţia a 14-a a Zilelor Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I”.

Anul acesta, Muzeul Militar Naţional a organizat expoziţia «100 de ani de la Marele Razboi», vernisată sâmbătă 10 Mai. Centenarul de la izbucnirea Primului Război Mondial este comemorat în mai multe ţări din lume.

Standul „Cultul Eroilor”, aniversează 10 ani de activitate

Au avut loc ceremoniale de cinstire a memoriei eroilor prin depuneri de coroane de flori la monumentele Muzeului Militar Național, expoziția „Din memorialistica unității și neatârnării României” și Concursul cu premii „Eroii reîntregirii naționale”.

Colaboratori: Asociația „Dacia” a studenților Facultății de istorie din cadrul Universității București și Filiala Municipiului București a Asociației

DSC06214

Naționale Cul???????????????????????????????tul Eroilor „Regina Maria”.

Expoziţia, realizată de prof. Ioan Stafeş şi amplasată în holul central al muzeului, nu e dedicată în exclusivitate României. Ea prezintă piese de echipament militar, arme, uniforme, decoraţii, drapele care aparţin nu doar armatei române ci tuturor statelor participante, precum şi fotografii şi scurte prezentări ale implicării ţărilor respective în Primul Război Mondial.

Expoziţia de la Muzeului Militar Naţional va fi deschisă până la sfârşitul lui 2014.

Posted mai 12, 2014 by ancerm in Eveniment

1 responses to “Zilele Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I”

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aveți un comentariu de făcut? Be my guest!
    Dar trebuie să ştiți că nu vom aproba apariţia acelor comentarii pe care le găsim nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări!

Lasă un comentariu