Istoria melodiei „Silence”   Leave a comment

Emotionant!

Nu știam istoria acestei melodii!

De câte ori am s-o ascult de acum încolo, o să-mi aduc aminte de viețile irosite ale acelor tineri americani! Întâmplător, sau nu, Maastricht este și locul unde s-a semnat acordul definitiv de creare al Uniunii Europene, visul nerealizat până acum al atâtor nebuni (sau vizionari) printre care Napoleon si Hitler

La aproximativ șase mile de la Maastricht, în Olanda, se află îngropați 8.301 de soldați americani care au murit în „Operațiunea Market Garden”, în luptele pentru eliberarea Olandei în toamna și iarna 1944-1945. Fiecare dintre ostașii îngropați în cimitir, precum și în alte cimitire militare canadiene și britanice a fost adoptat de o familie olandeză care îngrijește de mormânt, îl decorează, pentru ca să păstreze vie amintirea soldatului pe care l-au adoptat.

Este chiar obiceiul de a păstra un portret al „lor”, soldat american, într- un loc de cinste în casa lor. Anual, la „Ziua Eliberării”, servicii memoriale sunt ținute pentru „cei care au murit pentru a elibera Olanda”.

A doua zi se încheie cu un concert.

Piesa de final este întotdeauna „Il Silenzio”, o piesă memorial comandată de olandezi, prima data în 1965, la 20 de ani de la eliberarea Hollandei. Acesta a fost piesa de încheiere a concertului memorial de atunci.

În anul 2008, solistă a fost o fată olandeză în vârstă de 13 ani, Melissa Venema, susținută de André Rieu și orchestra sa (Orchestra Regală) din Țările de Jos

Această piesă de concert se bazează pe versiunea originală și a fost compusă de compozitorul italian Nini Rosso.


http://www.flixxy.com/trumpet-solo-melissa-venema.htm 

Posted mai 28, 2014 by ancerm in Audio-vizual

Lasă un comentariu